onsdag 20. oktober 2010

Tapasoppskrifter og bursdag :)


Samboeren var storfornøyd med "gaven" han fekk til toårsdagen vår igår, Tapas :D
Det var "den beste middagen du har laga nåken gang"!! *stolt* ;)
Eg tenkte eg ville dele dei nye oppskriftene som falt i smak.
Kanskje du liker dei likegodt som oss? :)


Hvitvinsdampa blåskjell...
(oppskrifta fant eg HER)
Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
1½ kg blåskjell
1 dl tørr hvitvin
1/2 dl kremfløte
1 hvitløksbåt
100 g usaltet smør
hakket persille
saft av 1/4 sitron
salt

Fremgangsmåte:
Skrubb blåskjellene godt. Sjekk at alle skjella er lukka. Kast tvilsomme skjell. Kok opp hvitvin, fløte og pressa hvitløk. Tilsett skjellene og damp dei med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til dei åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjella over i et fat/bolle. Kok opp krafta, pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakka persille og hell sausen over blåskjellene. Server med brød.  
NAM!! :)
 
Drikkeforslag: Domaine des Dorices Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2000.


Frityrstekt Manchego-ost:
Antall porsjoner: 6-8

Ingredienser: 
200 g Manchegoost
3 ss hvetemel
salt & pepper
1 egg
1 ts vann
100 g loffsmuler
solsikkeolje til frityrsteking

Skjær osten i ca 2x2x2 cm terninger. Ha mel, salt og pepper i ein brødpose, ha oppi osten og rist! Ha egg og vatn i ein tallerken, og brødsmuler på ein anna. Dypp osten i egg, og så i brødsmuler. Sett i kjøleskapet til du skal steike det. Varm solsikkeoljen i ei steikepanne, og frityrsteik osten til brødsmulene er gyllenbrune, ikkje for lenge, då lekk osten ut. Server mens det er varmt :)

Desse to oppskriftene var nye for oss, men dei blir nok laga fleire ganger ;)
Andre ting som er "must" når me et tapas er; 

Bacondadler
Beregn ca 3 dadler til kvar person. Del dei i to og ta ut steinen. Surr surr ett lag med tynn bacon rundt (uten svor) og legg på tvers på rist i ovnen. Grill dei godt! Det blir best når baconen er blitt sprø :)

Brie & Honning baguetter
Beregn 1/2 minibaguett til kvar person.
Skjær ca 1 cm tynne skiver av lyse baguetter (me bruker sånne 10,- fra matbutikken) legg på bakepapir, smør med 1 ts honning på kvar, og legg ett stykke brie oppå. Grilles i ovnen til osten har smelta igjennom, og kun "skjelettet" av den ligg igjen oppå baguetten :)
Dette er kanongodt aleine til kveldsmat og! Men då må du lage endel meir :D

Chili scampi med sitron og hvitløk: 
 6 porsjoner (serveres med brød til å trekke opp sausen :)

60 g rå kongereker, tinte
1 dl olivenolje
2 fekk kvitløk
1 rød chili med frø
6 ss ferskpressa sitronsaft
4 ss finhakka frisk persille

Skrell rekene, fjern tarmen (enkelt ved å snitte grunt med ein kniv først. )
Varm olivenoljen i ei stor steikepanne. Rør inn chili og kvitløk. Steik til det freser. Tilsett rekene og steik til dei er rosa på begge sider og krøller seg. Hell alt over i ei skål, og tøm sitronsaft og persille over.

No kan eg ikkje skrive fleire oppskrifter! Blei akutt veeldig sulten :D


Ein liten ting til :)
Eg gleder meg til han kjem heim fra jobb og skal få bursdagspresangen sin!
(håper ikkje han får tid å gå innom bloggen på jobb :)

Kjøkkenmaskin var det einaste han ville ha, så då MÅ han jo få det, 
At det blei Kitchen Aid, i fargen krem er vel heller mitt valg ;)

Bestilte den herfra 
Gleder meg til den kjem!

Ønsker deg ein fin dag! No skal eg ta fram symaskina og kose meg :) 
Gøy med litt fri :)

11 kommentarer:

  1. Hei Grete :)
    Takk for den fine kommentaren inne hos meg :)og ja, jeg glemte helt å skrive om konkuransen de har på facebook! Fort i svingene av og til.
    Grattis med 2 år jubileum!
    For en oppdekking og et herremåltid du har stelt i stand!
    Nam nam...ble rent sulten her!
    Ps.Kjekt med menn som ønsker seg kjøkknemaskiner til bursdagen sin :) Det tyder vel på at du også får servert litt godsaker iblandt :)
    Klem fra Lise

    SvarSlett
  2. Eg e skikklig imponert Grete, du er litt av ei husmor! :D Må sei eg blei overraska over at han ville ha kjøkkenmaskin, so kult! :D Håpa de kosa deko masse på middagen i kveld:) Klem:)

    SvarSlett
  3. Alt du kan Grete :) Helt fantastisk :) Du er uturlig flink :):) Hadde eg bare hatt halvparten av alt det du kan hadde eg vert en meget fornøyd person:P hehe..
    Kjempe flott gjort :)

    SvarSlett
  4. Tusen takk for oppskrifter! Her var det flere ting som DEFINITIVT skal prøves!! Og det var jo litt av et bord du hadde dekka, da - såå romantisk! Godt å se at noen er flinke til å tenke på slikt ;-) hihi...

    :-)

    SvarSlett
  5. wow, du må jo bare være drømmekjæresten, da!!
    Ble kjæresten fornøyd? Så romantisk, da!! Hihi!
    Bordet var nydelig dekket, og maten hørtes god ut- kan ikke bli annet enn bra da?
    Gratulerer så masse, ihvertfall!!

    For en skjønn gave du vant, da!! Heldiggrisen :)

    Ønsker deg en god natt!

    Stor klem!

    SvarSlett
  6. Oh, hvilken gavepakke av en perfekt gourmet-kveld! Sinnsykt bra at du deler disse oppskriftene. Og muffinsene må definitivt prøves.

    Stor takknemlig takk fra meg.

    Klem Marit

    SvarSlett
  7. Oi, så godt det så ut! Jeg elsker tapas, så skal notere meg noen av oppskriftene her;-)

    Fint dere har det i leiligheten, nydelig bad. Så flott med de lampettene på speilet!

    Legger meg til som følger, alltid kjekt å oppdage "nye" blogger som gir så mye god inspirasjon!

    Ønsker dere en fin helg!

    SvarSlett
  8. Gratulerer med 2års dagen=)! Og så mye god mat da!!! Flinkisen=)!

    Ha en flotters helg!!
    Klemmer!

    SvarSlett
  9. Hej kjæreste =)

    Tusen takk for verdens beste middag og bursdagspresang. Du er sooooo snill og god ;*

    Smask!

    SvarSlett
  10. Wow! Nå ble jeg imponert:) Både over tapasen du har laga (så kjempedeilig ut) og over at mannen din ønska seg Kitchen Aid:) Så heldig du er, da er han sikkert flink til å lage mat:)

    Ha en flott uke:)

    Klemmer

    SvarSlett
  11. Åh så koselig!!
    Så veldig godt ut!
    Godt nytt år:)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails